დ๑๑ المَوقِعْ الـرَسْـمـيٍ ڵرًابَطة عًشاّقٍ حَماٍقىً დ๑๑
اهلا وسهلا بكم فى موقع نجم الشباب محمد حماقى ونرجوا منكم التسجيل فى الموقع
ونتمنى لكم قضاء وقتا ممتعا فى موقع محمد حماقى و
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا.
إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه
موقع حماقى ملكا لكل محبية وليس لشخص او فرد هذا الموقع ملكا لعشاق النجم العالمى محمد حماقى
დ๑๑ المَوقِعْ الـرَسْـمـيٍ ڵرًابَطة عًشاّقٍ حَماٍقىً დ๑๑
اهلا وسهلا بكم فى موقع نجم الشباب محمد حماقى ونرجوا منكم التسجيل فى الموقع
ونتمنى لكم قضاء وقتا ممتعا فى موقع محمد حماقى و
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا.
إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه
موقع حماقى ملكا لكل محبية وليس لشخص او فرد هذا الموقع ملكا لعشاق النجم العالمى محمد حماقى
დ๑๑ المَوقِعْ الـرَسْـمـيٍ ڵرًابَطة عًشاّقٍ حَماٍقىً დ๑๑
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

დ๑๑ المَوقِعْ الـرَسْـمـيٍ ڵرًابَطة عًشاّقٍ حَماٍقىً დ๑๑

انــــــــــــــــــــــــــــــــت تغنــــــــــــــــــــــــــــــــى واحنــــــــــــــــــــــــا معاكــــــــــــــــــــــــ
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
ساعة الموقع
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
المواضيع الأخيرة
» حماقى غدا على قناة الحياة الساعة 11:30
بلح الشام I_icon_minitimeالإثنين 17 مارس - 21:22 من طرف قَلبـ حماقےــيے

» ان لم تتقدم ستظل دائما في مكانك
بلح الشام I_icon_minitimeالإثنين 3 مارس - 14:28 من طرف Bosy

» معركه ما بين الحزن والفرح
بلح الشام I_icon_minitimeالإثنين 3 مارس - 14:16 من طرف Bosy

» الكلام الذي لا نكتبة حروفا ...................
بلح الشام I_icon_minitimeالإثنين 3 مارس - 14:07 من طرف Bosy

» كلمات أغنية جيلك فى الكلام
بلح الشام I_icon_minitimeالسبت 25 يناير - 11:49 من طرف Dr.Ahmed.Tito

» محمد حماقى فى حفل غنائى باستاد الهوكى يوم 9 نوفمبر
بلح الشام I_icon_minitimeالسبت 25 يناير - 11:48 من طرف Dr.Ahmed.Tito

» اهداااااااااااااااااااااااااااااااااء خااااااااااااااااص جداااااااااا
بلح الشام I_icon_minitimeالإثنين 17 يونيو - 19:26 من طرف ملك الرومانسية

»  أرفض كل شي بدونك
بلح الشام I_icon_minitimeالإثنين 17 يونيو - 19:22 من طرف ملك الرومانسية

» مــاسـنـجـر ●۩۝۩●.. الحماوقية ..●۩۝۩● ღ اتـكـلـم مـن قـلبـك ؛؛؛؛؛؛؛؛
بلح الشام I_icon_minitimeالإثنين 17 يونيو - 19:18 من طرف ملك الرومانسية

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
مجنونة حماااقي
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
Bosy
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
قَلبـ حماقےــيے
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
أحمدأبوزيد
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
rody
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
emy
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
noooo7a
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
رودى الصغيرة
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
امل
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
ابوعلى
بلح الشام 661111بلح الشام Ouuo_210بلح الشام 4251111 
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم
صفحاتنا الرسمية
قريبا جدا
صلي على النبي
بلح الشام S10
اعلانات مجانية
دردشة الموقع
الدردشة|منتديات محمد حماقى
Like/Tweet/+1

 

 بلح الشام

اذهب الى الأسفل 
+3
شـهـد
مطنشه آلدونيأ
أحمدأبوزيد
7 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أحمدأبوزيد
.. {عضو موقوف} ..
.. {عضو موقوف} ..
أحمدأبوزيد


الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 3742
الموقع : محمدحماقى الرسمى
العمل : دكتورفى تكنولوجيا المعلومات

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالخميس 15 أبريل - 3:38

بلح الشام

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

المقادير:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

2و نصف كوب دقيق
6 بيضات
1 كوب زيت
ام ص سكر
1م ص ملح
2 و نصف كوب ماء
مقادير الشراب(ثقيل مثل الكنافة) :
2 كوب سكر -1 كوب ماء - ملعقة كبيرة عصير ليمون

الطريقة:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

اولا :الشراب او الشيرة او الشربات
نضع السكر و الماء على النار حتى الغليان فنضع عصير الليمون و ننزع الريم(اذا كان السكر نقى فلن يكون هناك ريم)
و نهدى النار جدا و نتركه يغلى حتى يثقل(و يعقد).

ثانيا عجينة بلح الشام :
نضع الماء و الزيت و الملح و السكر و نتركهم حتى يغلوا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

اول ما يغلواترفعى الوعاء من على النار و ننزل الدقيق مرة واحدة و نقلبكويس و بسرعة بملعقة خشب حتى يختفى الدقيق كله حوالى 3 دقائق
ما عرفتش اصور الخطوة دة لانى كنت لوحدى و ما ينفعش و الخطوة دى مهمة و ما ينفعش تتاخرى فى التقليب عشان الدقيق ما يكلكعش
ودا شكله بعد التقليب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

و نتركها تبرد شوية و لكن مغطاه ببلاستيك او لو مستعجلين ممكن نضعها فى العجان او نضربها بالمضرب حتى تبرد بسرعة
ثم ننزل بالبيض بيضة بيضة مع الضرب المستمر بالمضرب حتى تختفى ثم نضع التالية
لو لقيت العجينة جامدة ممكن نزود واحدة
لاحظوا انا باتكلم على بيض كبير و ليس بصفارين
و لو البيض عندك صغير زودى على المقدار واحدة او اثنين
و المفرض بعد ما تنتهى من اضافة البيض كله
و تطفئى المضرب لما ترفيعه يعمل عرف الديك يعنى جزء من العجينة يعلى مع المضرب عند رفعه و يقف مثل عرف الديك او بادينا نعمل خط و نرفع ايدنا و نشوف الخط ثابت و لم يتغير.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نعبى كيس ببلبلة كبيرة مقاس 16 او كيس بلح الشام اللى فى السوق و نملاه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

امسك الكيس بايدى اليمين و احضر طبق صغير به زيت و اضغط على الكيس انزل بلح الشام و احط ايدى الشمال فى الزيت و اقطع بالطول اللى انا عايزاه و دا فى كل مرة.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

عشان يطلع مقرمش لازم يوضع فى زيت دافى تجسيه بايدك و هاياخد وقت شوية فى السوى بس هيطلع مقرمش من بره و طرى من جوه
و لو عايزينه طرى يتقلى فى زيت ساخن

و نطلعه نحطه فى شراب بارد لمدة 5 دقائق ثم فى مصفاه على صحن عميق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

و لما نيجى نقلى الطاسة الثانية لازم نبرد الزيت يا اما باضافة زيت تانى بارد عليه او بابعادة شوية عن النار حتى يبرد و نعيد الكرة
و يقدم
انا حشيت كام واحدة بالقشطة بس بصراحة السادة أحلى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

و ممكن نحط رشة جوزهند على نصف الطبق و كام واحدة لوز لزوم المنظر و ممكن تستغنى عنهم خالص لان الطعم هيغطى على الزينة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

و بالهنا و العافية

ملحوظة:

طبعا المقدار دا هيطلع حوالى اربع طاسات متوسطة
اقلى على قد حاجتك و شيلى الباقى فى الثلاجة فى البلاستيك الشفاف اوكيس بلاستيك حتتى لايجف و استخدميه فى اى يوم و ممكن فى الفريزر لمدة اطول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مطنشه آلدونيأ

مشرفة كلمات واغانى حماقى مشرفة كلمات واغانى حماقى
مطنشه آلدونيأ


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 410
الموقع : موقع حماااااقي
العمل : مشرفه كلمات اغاني حماقي

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالخميس 15 أبريل - 15:03

ماشاء الله دكتور زياد
بس طلب مني اللي هوا تطبخ بنفسك اي شي وتنزل صورتو
وكمان كيمو
استنى طبخكو مع الصور والمقادير وكل حاجا << اختارو شي سهل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أحمدأبوزيد
.. {عضو موقوف} ..
.. {عضو موقوف} ..
أحمدأبوزيد


الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 3742
الموقع : محمدحماقى الرسمى
العمل : دكتورفى تكنولوجيا المعلومات

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالسبت 17 أبريل - 0:21

ههههههههههههه ميرسى على الكلام الجميل الرائع ده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شـهـد

مشرفة قسم اليوتيوب مشرفة قسم اليوتيوب
شـهـد


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 1492
الموقع : Hamaki
العمل : طــــــالبــة ثــانوية

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالثلاثاء 20 أبريل - 3:33

مييرسي د.زيااد تسلمم اييدك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أحمدأبوزيد
.. {عضو موقوف} ..
.. {عضو موقوف} ..
أحمدأبوزيد


الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 3742
الموقع : محمدحماقى الرسمى
العمل : دكتورفى تكنولوجيا المعلومات

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالأربعاء 21 أبريل - 1:48

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مندولين
سنة اولى حماقى
سنة اولى حماقى
مندولين


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 6

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالإثنين 28 يونيو - 0:20

ازاى اشارك فى هذاالقسم انا مش عارفا كيف الخطوات انا حبه اكون معاكو وانا عندى وصفات كتير هتفيد الناس
ممكن اعرف الخطواط الى اعملها عشان ابقى معاكو وانا هتواجد كل يوم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أحمدأبوزيد
.. {عضو موقوف} ..
.. {عضو موقوف} ..
أحمدأبوزيد


الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 3742
الموقع : محمدحماقى الرسمى
العمل : دكتورفى تكنولوجيا المعلومات

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالثلاثاء 21 ديسمبر - 0:47

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رودى الصغيرة

مشرفة الضحك والفرفشةمشرفة الضحك والفرفشة
رودى الصغيرة


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2605
الموقع : حماااااااااقى
العمل : طالبة كلية تجارة

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالثلاثاء 21 ديسمبر - 9:59

تسلم ايدك يا زياد على بلح الشام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مجنونة حماااقي

نائـــــبة المـــــــــديرنائـــــبة المـــــــــدير
مجنونة حماااقي


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 8687
الموقع : محمد حماااقي الرسمي
العمل : ﺑﮑآﻟۆړُﯾۆﺳ ~ ﭴﻏ̣̐ﻏ̣̐ړُﺂﭬﯾﺂ.

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالسبت 29 يناير - 9:49

ياااااااااااي بلح الشام
بمموووووووووووووت فيه
بس مستحيل افكر اعمله
ههههههههههههههههههه
وحدة كسوله بس بجد محتاج شغل كتييييييييييير
ميرسي يادكتور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رانـــدا

مشرفة قسم الاسرة والطفل مشرفة قسم الاسرة والطفل
رانـــدا


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 1040

بلح الشام Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلح الشام   بلح الشام I_icon_minitimeالخميس 10 نوفمبر - 5:42

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بلح الشام
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
დ๑๑ المَوقِعْ الـرَسْـمـيٍ ڵرًابَطة عًشاّقٍ حَماٍقىً დ๑๑ :: قسم الاسره والطفل Adam & Hawa :: المطبخ والاكلات التيك واى-
انتقل الى: